Xiaomi Mi Home Security Camera 360° PTZ 2K

Recenzija: Xiaomi Mi 2K Pro kućna kamera

Iako u odnosu na prošle modele Mi 360 kuća sigurnosna kamera 2K Pro jest osvježenje,donosi mnogo novih opcija. Međutim, ukoliko tražite sigurnosnu kameru visoke razlučivosti, Xiaomi Mi 360 2K Pro je kvalitetna opcija o kojoj bi trebali razmisliti, a cijena je vrlo razumna

Xiaomi Kamera XMi-360°-Home-Security-Camera-2K-Pro
Mi-360°-Home-Security-Camera-2K-Pro-Global

Jedan od prvih proizvoda koje je Xiaomi predstavio u sklopu širenja ponude bila je kućna sigurnosna kamera. U to vrijeme, Xiaomi je prednjačio sa svojom kamerom, što zbog specifikacija, što zbog cijene. Od tada se tržište značajno promjenilo. Tržište je zasićeno raznim sigurnosnim kamerama među kojima se ističu Google Nest i Amazon Ring. Napravit ćemo malu recenziju Xiaomi Mi 360 Home security Camere 2K Pro da vidimo opravdava li kvaliteta cijenu.

Xiaomijeva nadograđena sigurnosna kućna kamera Mi 360 2K Pro temelji se na ažuriranom senzoru slike i osvježenom dizajnu hardvera. Iako te razlike nisu značaje u odnosu na raniji model, ovaj model bi trebao snimiti puno više detalja i noćnih snimaka u boji. No, važno je napomenuti da Xiaomi ovaj model ne pozicionira u red sa modelima od 1080p, već kao nadogradnju prošlog modela.

Hardware

Mi 360 2k Pro kućna sigurnosna kamera jednostavna je kao i ostale kućne kamere. Dok su prošli modeli imali mekše obline, Mi 360 2K Pro dizajnirana je kao tradicionalne kupolaste kamere.

Cijela konstrukcija izrađenaje od bijelog polikarbonata s motorom za rotaciju od 360 stupnjeva ugrađenim u bazu. Prilično je bešuman i skoro da se i ne čuje kada se kamera rotira.

Kamera podržava memorijsku karticu do 32 GB, a utor za karticu uvučen je ispod objektiva kamere. Prilikom umetanja ili vađenja kartice, morat ćete malo zarotirati kameru kako bi došli do utora, što nije najjednostavnije riješenje, ali je čak i korisno obzirom da Vam netko može ukrasti memorijsku karticu.

Na stražnjoj strani kamere možete naći micro-USB utor za napajanje kamere. Moramo pohvaliti Xiaomi na dosta dugačkom USB kabelu za punjenje koji dolazi u paketu sa kamerom.

Sve je prilično jednostavno, kako bi i trebalo biti, a kamera se čak može montirati i na strop pomoću priloženog nosača. Svi spojni elementi za montiranje su uključeni u paketu, a na Vama je smao da izbušite dvije rupe. Doduše, pošto je kameru dovoljno samo zaokrenuti i skinuti, tako biste možda mogli i ostat bez iste.

Spajanje

Xiaomi Mi 360 2K Pro koristi standardnu Mi Home aplikaciju kao i svi Xiaomijevi kućni uređaji. Postavljanje je vrlo jednostavno – aplikacija sama prepoznaje kameru prilikom prvog uključivanja. Nakon toga, sve što je potrebno jest skeniranje QR koda sa dna kamere, te je aplikacija sama dodaje na popis uređaja. Pohvale za Xiaomi.

Dodirom na određenu kameru u aplikaciji otvara se prikaz kamere na punom zaslonu kao i njezine kontrole. Joystick na zaslonu omogućuje Vam podešavanje položaja kamere. Prilikom podešavanja položaja kamere, moramo priznati da se osjeti mala latencija – kašnjenje, no ništa strašno.

Osim toga, naći ćete ovdje i kontrole za snimanje fotografija, videozapisa, slušanje mikrofona kamere, kao i za emitiranje zvuka sa mobitela na kameru. Aplikacija također omogućuje da prati ljude unutar kadra, ali nažalost, kamera se ne vraća u prvobitni položaja kada osoba nestane iz kadra. Minus za Xiaomi.

Korisnički priručnik za postavke kamere za MI HOME 2k pro pomoću softvera za konfiguraciju
Korisnički priručnik za postavke kamere za MI HOME 2k pro pomoću softvera za konfiguraciju

Drugi očiti propust su zone detekcije. Što bi značilo da recimo biljke koje njiše vjetar pokreću kameru isto kao i ljudi koji hodaju. Na ostalim sigurnosnim kamerama, zone detekcije su uobičajene i ovo je veliki minus za Xiaomi.

Kamera također nudi sedam dana sigurnosne koprije u cloudu, što bi korisnicima trebalo pružiti barem malu utjehu ukoliko netko pobjegne s Vašom kamerom. Ali, moguće je koristiti i NAS uređaj za pohranjivanje snimaka. Sam proces postavljanja malo je nezgodan i potrebno je da se vratite na SMB1 protokol na svom NAS-u. Xiaomi u tom slučaju ne uključuje jasnu dokumentaciju o tom procesu postavljanja. Ali vrlo je korisno ukoliko želite sigurnosno kopirati svoje osobne snimke.

Osim toga, aplikacija omogućuje i postavljanje rasporeda snimanja. Na primjer, možete odrediti vrijeme uključivanja i isključivanja. Ššto se tiče Mi Home aplikacije, vrlo je jednostavna i omogućuje neke zanimljive mogućnosti kao što je pokretanje Mi Robot Vacuum ili Air Purifier kada kamera detektira pokret.

Kvaliteta snimke

Xiaomi Mi 360 2K Pro ima kameru od 3 MP koja može snimati pri 20fps. Snimka nije glatka, ali je odlična za cijenu i smatramo da je kvaliteta slike na razini. Nadograđeni dvopojasni WiFi s podrškom za 5G dolazi u paketu, a stream počinje za 1 sekundu nakon pritiska gumba u aplikaciji.

Zaključak

Xiaomi Mi 360 2K Pro je vrlo dobra sigurnosna kamera za srednje korisnike, ako se sve uzme u obzir. Pokriva osnove kvalitete slike, jednostavnosti korisštenja i brzih obavijesti. Jedini nedostatak koji bi naglasili jest to što nema detekciju pokreta.

Kamera je dostupa na našem web shopu po cijeni od 429,00 kn ovdje.

Što nam se sviđa

  • vrlo jednostavno za koristiti
  • lako za povezati sa mobitelom
  • solidna slika
  • može se integrirati u smart-home sustav


Što nam se ne sviđa

  • nema senzor pokreta
  • nije vodootporna

Košarica proizvoda

close