-21%
,

Termo role 80/12/60m 10/1 pakiranje

Dostupnost:

Na zalihi


-unutarnja hilzna 12mm
-papir termo 48gr/m2
-set od 10 rola

11.00  14.00 

Na zalihi

termo role za kase Računi koje primamo kada kupujemo namirnice, recepte, gorivo, odjeću, obroke u restoranima i više općenito su ispisani na termalnom papiru presvučenom ili Bisfenolom-A (BPA) ili njegovim kemijskim rođakom Bisfenolom-S (BPS). BPA i BPS su razvijači koji pomažu u procesu ispisa koji se aktivira toplinom.

Termo rola sadrži:
unutarnji poklopac od 12 mm
termo papir 48 gr/m2.
Svaki paket sadrži 10 rola.

 

Uobičajena upotreba:

Koristi se u termalnim pisačima, posebno u jeftinim ili laganim uređajima kao što su dodaci, registar blagajne i terminali za kreditne kartice.

accessories,
cash registers,
credit card terminals.

Povijest:
Najranije izravne termalne papire razvili su NCR Corporation (koristeći kemiju boja) i 3M (koristeći metalne soli). NCR tehnologija je s vremenom postala lider na tržištu, iako bi slika prilično brzo blijedjela u usporedbi s mnogo skupljom, ali izdržljivom 3M tehnologijom.

Texas Instruments izumio je termalnu ispisnu glavu 1965., a Silent 700, računalni terminal termalnog pisača, pušten je u promet 1969. Silent 700 bio je prvi termalni ispisni sustav koji ispisuje na termalni papir. Tijekom 1970-ih Hewlett-Packard je integrirao termalne pisače na papiru u dizajn svojih stolnih računala serije HP9800. I integrirao ih u vrhunske CRT terminale serije 2600 kao i u crtače.

U 1970-ima i početkom 1980-ih japanski proizvođači poput Ricoha, Jujoa i Kanzakija. Koristeći slične tinte na bazi kemikalija, sklopili su partnerstva s proizvođačima linijskih pisača kao što su TEC, Sato i drugi. I ušao u globalnu industriju barkodova u nastajanju, prvenstveno u supermarketima. Američki proizvođači kao što su Appleton (vlasnik licence NCR), Nashua Corporation, Graphic Controls i drugi borili su se za tržišni udio. Vodeći proizvođači naljepnica osjetljivih na pritisak, kao što je Avery Dennison, postali su glavni potrošači izravno termalnog papira za primjenu naljepnica.

Kasnih 1980-ih i ranih 1990-ih, toplinski prijenos, laserski ispis, elektrofotografija i, u manjoj mjeri, inkjet ispis počeli su uklanjati industrijske i skladišne ​​primjene crtičnog koda zbog bolje trajnosti. Direct termal se snažno vratio s računima na prodajnom mjestu (benzinske pumpe, blagajne, računi za rent-a-car, itd.).

Košarica proizvoda

close
What Our Clients Say
36 recenzija